Opruim actie weesfietsen 13-12-'17.

14 december 2017

Op woensdag 13-12-'17 hebben coll. van de Handhaving gem. Emmen; afd. Ben Kwijt van Stichting Veiligheidszorg Drenthe en de politie 59 fietsen ‘opgeruimd’ op en nabij het station in Emmen.

Het gaat om fietsen die daar al een paar maanden ‘onberoerd’ in en buiten de fietsrekken zijn gestald

Het kan zijn dat dit zo is vanwege dumpen van een gestolen fiets ofwel dat het defecte fiets betreft en/of een afgedankt exemplaar.Kortom deze fietsen nemen plaatsen van de stallingen in en andere frequente fietsers kunnen dagelijks hun fiets niet in de fietsrekken kwijt.

Op station werd 52 fietsen aangetroffen, op het station aan de zijde Tijmenstraat 3 stuks en nabij het Werkplein in het stationsgebied 4 stuks.

Alle fietsen worden tijdelijk gestald bij afd. Ben Kwijt van Stichting Veiligheidszorg Drenthe aan de Prins Hendrikweg 10 te Emmen,daar zullen de fietsen nader worden bekeken op aanwezigheid van gegraveerde postcodes en/of framenummer en uiteraard zal ook bekeken worden of van aangetroffen fietsen ook meldingen van vermissing zijn gedaan ofwel dat er een aangifte is gedaan bij de politie.

De fietsen blijven vanaf nu voor 12 weken gestald bij afd. Ben Kwijt te Emmen binnen die periode kan de eigenaar zijn fiets daar afhalen daarna zullen ze door afd. Ben Kwijt namens de gemeente Emmen worden verkocht.

Het zou kunnen dat er vandaag of komende dagen fiets-eigenaren toch hun fiets op het station missen en dat ze dan gaan bellen naar:

-       het Klantcontactcentrum (KCC) van de gemeente Emmen of;

-       het Regionaal Service Centrum van de politie ( 0900 8844 )

Voor vragen over deze fietsen kan men contact opnemen met afd. Ben Kwijt op telefoonnummer 088-2365946.

Terug
webworks by infracom